فرم و محتوا دو عنصر اساسی در هر آثار هنری و طراحی هستند. فرم (FORM) به شکل ظاهری و ساختاری یک اثر اطلاق می‌شود، در حالی که محتوا (FUNCTION) به معنای مضمون آن اثر است. در طراحی پروژه‌های بازسازی و دکوراسیون، فرم و محتوا نقش مهمی دارند. بهتر است فرم با محتوا هماهنگ باشد تا یک پروژه موفق و جذاب ایجاد شود. برای روشن شدن مطلب بهتر است به این بپردازیم که فرم و محتوا در طراحی پروژه بازسازی و دکوراسیون به چه صورت تعریف می‌شوند؟

فرم در طراحی پروژه بازسازی و دکوراسیون به شکل فضایی که برای یک منظور خاص طراحی می‌شود، اطلاق می‌شود. فرم شامل عناصر مختلفی است، از جمله رنگ، نور، بافت، خط، شکل، حجم، توازن، تناسب و ریتم. فرم باید با توجه به نیازها و سلایق کارفرما و کاربران فضای طراحی شده، انتخاب شود.

Organic forms and clean lines: Office Renovation by Tenon Architecture

Renovation and Remodelling Designs | Inspiration & Advice

 

محتوا در طراحی پروژه بازسازی و دکوراسیون به هدف و کارکرد فضای طراحی شده، اطلاق می‌شود. محتوا شامل عناصر مختلفی است، از جمله سبک، جو، رسالت، ایده، احساس و ارزش. محتوا باید با توجه به منظور و پیام کارفرما و کاربران فضای طراحی شده، تعریف شود.

Open Concept Remodel: Reasons You Will Love One | Renovation

Why an Addition is Really a Remodel | HGTV

 

برای این که فرم و محتوا در طراحی پروژه بازسازی و دکوراسیون همخوان باشند، باید چند نکته را رعایت کنیم:

– اولین قدم برای همخوان کردن فرم و محتوا، تعریف صحیح و دقیق نوع، هدف و کارکرد فضای طراحی شده است. باید بدانید که چه جنس و نوع فضایی را مد نظر دارید (؟!)، چه کاربردهایی باید داشته باشد (؟!)، چه سبک و اهدافی را برای فضای خود مناسب میدانید و تعریف می‌کنید(؟!).

What is Form in Interior Design? - 17 Examples

 

– دومین قدم برای همخوان کردن فرم و محتوا، انتخاب مناسب عناصر فرم است. باید عناصر فرم را به گونه‌ای انتخاب کنید که با محتوا سازگار باشند و آن را تقویت کنند. برای مثال، اگر می‌خواهید یک فضای مدرن و شیک طراحی کنید، باید از رنگ‌های ساده و خنثی، نورپردازی زیرک، بافت‌های صاف و براق، خط‌ها و شکل‌های ساده و هندسی، حجم‌های کم و توازن و تناسب در فرم استفاده کنید.

Importance of Form & Function in New Home Design | Premier Homes

Form Follows Function Table - Daan Mulder Interior & Furniture Design

– سومین قدم برای همخوان کردن فرم و محتوا، ایجاد تعامل و تعادل بین عناصر فرم است. باید عناصر فرم را به گونه‌ای چیدمان کنید که با هم هارمونی داشته باشند و یک تصویر کامل و جامع از محتوا ارائه دهند. برای مثال، اگر می‌خواهید یک فضای گرم و دوستانه طراحی کنید، باید از رنگ‌های گرم و روشن، نورپردازی نرم و ملایم، بافت‌های نرم و پرزدار، خط‌ها و شکل‌های منحنی و نامنظم، حجم‌های زیاد و ریتم و تکرار در فرم استفاده کنید.

The Evolution of Modern Interior Architecture: From Bauhaus to Smart Homes | illustrarch

 

با رعایت این نکات اساسی و مهم، می‌توانید یک پروژه طراحی پروژه بازسازی و دکوراسیون را با فرم و محتوای همخوان و متناسب طراحی و اجرا کنید. به کارگیری این عناصر و اصول باعث می‌شود که فضای طراحی شده جذاب، مناسب، معنادار و در عین حال خلاقانه باشد.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *